WhatsApp Hesabı Tamamen Nasıl Silinir ?

 WhatsApp Hesabı Tamamen Nasıl Silinir ?

Yeni WhatsApp sözleşmesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor ve sözleşme birçok tartışmaya neden oldu. Facebook olayın insanların düşündüğü gibi olmadığını söylese de, sözleşmedeki bazı maddeler bu ifadelerle çelişiyordu. Bu tartışmalardan kaçınmak için WhatsApp hesabınızı tamamen silmek ve başka bir ülkeye transfer etmek istiyorsanız WhatsApp hesabınızı sizin için silme adımlarını açıklayacağız. WhatsApp Hesabı Tamamen Nasıl Silinir?

WhatsApp Hesabı Tamamen Nasıl Silinir ?

Facebook’un kısa süre önce güncellenen WhatsApp kullanıcı sözleşmesi birçok tartışmaya neden oldu. Bu sözleşmeyi kabul etmeyen kullanıcıların WhatsApp hesaplarının silineceği açıklanmıştır.Bu hesaplar, kullanıcı verilerini işlememize ve üçüncü şahıs firmalarla paylaşmamıza izin vermemizi gerektirmektedir.

WhatsApp, verileri aynı şekilde koruduğunu iddia etse de birçok kullanıcı WhatsApp hesaplarından çıkıp başka uygulamalara geçmeye başladı. Bu içerikteki WhatsApp hesabı nasıl silinir? WhatsApp hesabını silmeden önce tüm veriler nasıl yedeklenir? Yavaş yavaş size aktaracağız.

WhatsApp hesabınızı sildiğinizde ne olur?

  • Telefon numaranız WhatsApp hesabından ayrılır.
  • Telefon numaranız diğer kişilerin WhatsApp kişilerinden kaldırılır.
  • Diğer Facebook şirketleriyle paylaşılan verileriniz silinir.
  • Tüm mesaj geçmişiniz silinir.
  • Tüm WhatsApp gruplarından çıkılır ve geçmiş silinir.
  • Google Drive yedekleri silinir.

WhatsApp hesabınızı silmek, WhatsApp ile paylaştığınız tüm kişisel verilerin kaybolmasına neden gibi görünse de bazı detaylar vardır. WhatsApp SSS web sitesinde belirtilen makaleye göre bir WhatsApp hesabının silinmesi 90 gün sürebilir.

Bu 90 gün boyunca WhatsApp, tüm verilerinizi tutmaya devam edecek ancak bu verileri diğer şirketlerle paylaşmayacaktır. Ayrıca, hesabınız silinmiş olsa bile, WhatsApp kişisel bilgilerinizi yasal nedenler ve veri koruma amaçlarıyla saklamaya devam edecektir. Yani WhatsApp hesabınızı silerek kendinizi WhatsApp veri tabanından tamamen silemezsiniz. Ayrıca, WhatsApp hesabınızı sildikten sonra aynı hesaba bir daha erişemeyeceğinizi de belirtmek gerekir.

Android telefonunuzdaki WhatsApp hesabını tamamen silmek çok basit

WhatsApp hesabınızda çok önemli bilgileriniz varsa yedekleme yapmak ve bu yedeklemeleri başka bir Google Drive hesabına veya depolama uygulamasına aktarmak için bir önceki konudaki talimatları takip etmeniz çok faydalı olacaktır. Çünkü WhatsApp’ı sildiğinizde, Google Drive yedeklemeniz de silinecektir.

Yapılan Yorumlar
Bir Yorum Yapın